[Online] Recepturowanie wyrobów spożywczych
On-line
Informacje ogólne
Termin szkolenia: 19 October 2023
Czas trwania szkolenia: 1 dzień (5-6 godz.)
Miejsce szkolenia: Online
Symbol szkolenia: ONLBK_D01E09
Cena szkolenia od pierwszej osoby:
Cena netto: 972 zł
Cena brutto: 1195.56 zł
Cena szkolenia od drugiej i kolejnej osoby:
Cena netto: 756 zł
Cena brutto: 929.88 zł
Liczba wolnych miejsc: 20/20
O spotkaniu
Zakres merytoryczny oraz cel szkolenia:
Pro-Environment Polska Sp. z o.o. serdecznie zaprasza na szkolenie online „Recepturowanie wyrobów spożywczych”.
Nowy produkt potrafi być żyłą złota – albo fatalną porażką. Prawda ta obowiązuje w każdej branży, jednakże na rynku spożywczym, gdzie „innowacja goni innowację”, a w ciągu roku potrafimy mieć kilka nowych trendów konsumenckich – stworzenie wydajnego schematu generowania nowych produktów wydaje się być niezbędne. Szkolenie to ma na celu pokazanie podejść do tworzenia nowych wyrobów oraz narzędzi – i wiedzy – które pomogą producentom spożywczym skutecznie tworzyć i wprowadzać na rynek nowe wyroby.
Szkolenie przeznaczone jest dla:
Producentów spożywczych, pracowników działów R&D oraz marketingu w branży spożywczej.
Forma materiałów szkoleniowych:
Materiały dydaktyczne w formie elektronicznej, udostępnione w postaci linku dostępowego do prezentacji.
Program
- Statystyki rynkowe – konsumpcja, typy żywności, stosowane opakowania
- Konsumenckie i medyczne funkcje żywności
- “Baza” wyrobu
- Składniki dopuszczalne i niedopuszczalne w żywności
- Funkcje składników żywności
- Sposoby badania opakowań, dopuszczalne typy opakowań
- Dodatki funkcjonalne a deklaracje producenta
- Zafałszowania surowców
- Jak zbudować produkt o konkretnych funkcjach?
- Nowy produkt – i badanie rynku
Metodyka szkolenia:
Szkolenie wykładowe, połączone z sesją Q&A i omówieniem problemów z zakładów Słuchaczy.