- ftir
Oznaczanie całkowitej zawartości THC I CBD w kwiatach konopi indyjskich za pomocą spektroskopii w bliskiej podczerwieni z transformatą Fouriera
NOTA Oznaczanie całkowitej zawartości THC I CBD w kwiatach konopi indyjskich za pomocą spektroskopii w bliskiej podczerwieni z transformatą Fouriera
- gc
- headspace
Badanie zawartości etanolu w sfermentowanej żywności i napojach
Badanie zawartości etanolu w sfermentowanej żywności i napojach
- gc
Szybka i dokładna analiza estrów metylowych kwasów tłuszczowych (FAME) w olejach jadalnych i produktach spożywczych w celu określenia jakości i autentyczności produktu
Szybka i dokładna analiza estrów metylowych kwasów tłuszczowych (FAME) w olejach jadalnych i produktach spożywczych w celu określenia jakości i autentyczności produktu
- icp-ms
- specjacja
- icp-oes
- asa
- sc-icp-ms
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
- icp-oes
Analiza produktów rafinacji oleju palmowego za pomocą Avio 220 Max ICP-OES
Analiza produktów rafinacji oleju palmowego za pomocą Avio 220 Max ICP-OES
- ftir
Porównanie techniki NIRM i RSM FT-NIR w analizie surowców farmaceutycznych
Porównanie techniki NIRM i RSM FT-NIR w analizie surowców farmaceutycznych
- ftir
Wykrywanie zafałszowań mąki z komosy ryżowej z FT-NIR
Wykrywanie zafałszowań mąki z komosy ryżowej z FT-NIR
- asa
Oznaczanie metali śladowych w olejach jadalnych techniką GFAAS
Oznaczanie metali śladowych w olejach jadalnych techniką GFAAS
- asa
Oznaczanie metali i minerałów w tabletach witaminowych techniką płomieniowej ASA
Oznaczanie metali i minerałów w tabletach witaminowych techniką płomieniowej ASA
- asa
Oznaczanie ołowiu w produktach mlecznych techniką GFAAS
Oznaczanie ołowiu w produktach mlecznych techniką GFAAS
- asa
Oznaczanie pierwiastków śladowych, toksycznych i kluczowych w żywności techniką GFAAS
Oznaczanie pierwiastków śladowych, toksycznych i kluczowych w żywności techniką GFAAS
- asa
Analiza Cu, Fe i Mn w winie techniką płomieniową AAS z systemem FAST
Analiza Cu, Fe i Mn w winie techniką płomieniową AAS z systemem FAST
- asa
Analiza Pb, Cd i As w liściach herbaty techniką GFAAS
Analiza Pb, Cd i As w liściach herbaty techniką GFAAS
- asa
Analiza Pb, Cd i As w przyprawach techniką GFAAS
Analiza Pb, Cd i As w przyprawach techniką GFAAS
- gc-ms
- gc
Analiza FAME techniką GC-MS
NOTA GC-MS Analiza FAME techniką GC-MS
- asa
- icp-ms
- uplc
- gc-ms
- gc
- hplc
- ftir
Produkty mleczarskie - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Produkty mleczarskie – kompendium not aplikacyjnych
- uv-vis
- uplc
- gc-ms
- gc
- ftir
- hplc
- asa
- dsc
Oleje jadalne - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Oleje jadalne – kompendium not aplikacyjnych
- lc-ms-ms
Określanie metabolitów nitrofuranu w owocach morza techniką LC/MS/MS
NOTA LCMSMS Określanie metabolitów nitrofuranu w owocach morza
- icp-ms
Analiza składu pierwiastkowego materiału roślinnego stosowanego w produkcji żywności
NOTA ICP-MS Analiza składu pierwiastkowego materiału roślinnego techniką ICP-MS
- uplc
- hplc
Analiza polifenoli w szafranie techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza polifenoli w szafranie techniką HPLC
- uplc
- hplc
Analiza jakościowa i ilościowa kwasów alfa w chmielu i piwie techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza jakościowa i ilościowa kwasów alfa w chmielu i piwie
- uplc
- hplc
Analiza antyoksydantów fenolowych w oleju jadalnym techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza antyoksydantów fenolowych w oleju jadalnym techniką HPLC
- gc
- gc-ms
Oznaczanie WWA w mięsie wędzonym techniką GCMS
NOTA GCMS Oznaczanie WWA w mięsie wędzonym techniką GCMS
- gc
- gc-ms
Analiza pozostałości pestycydów techniką GCMS
NOTA GCMS Analiza pozostałości pestycydów techniką GCMS
- ftir
Wykrywanie zafałszowań i pomiar istotnych parametrów kakao techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie zafałszowań i pomiar istotnych parametrów kakao techniką FT-NIR
- ftir
Wykrywanie fałszerstw w ziołach i przyprawach techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw w ziołach i przyprawach techniką FT-NIR
- asa
Oznaczanie zawartości metali w przyprawach techniką FAAS
NOTA ASA Oznaczanie zawartości metali w przyprawach techniką FAAS
- asa
Oznaczanie rtęci i kadmu w produktach spożywczych techniką GFAAS
NOTA ASA Oznaczanie rtęci i kadmu wproduktach spożywczych techniką GFAAS
- uplc
- ftir
- hplc
- asa
Przyprawy - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Przyprawy – kompendium not aplikacyjnych
- icp-ms
- asa
Analiza produktów spożywczych dla dzieci pod kątem obecności metali
NOTA ALL Analiza produktów spozywczych dla dzieci pod kątem obecności metali
- uv-vis
Oznaczanie cukru jako glukozy w napojach techniką UV-VIS
NOTA UV-VIS Oznaczanie cukru jako glukozy w napojach techniką UV-VIS
- uv-vis
Analiza wina techniką spektroskopii UV-VIS
NOTA UV-VIS Analiza wina techniką spektroskopii UV-VIS
- specjacja
- hplc
- icp-ms
- uplc
Analiza specjacyjna arsenu w soku jabłkowym techniką ICP-MS
NOTA NexSAR Specjacja As w soku jabłkowym EN
- icp-oes
Analiza mikroelementów w mleku techniką ICP-OES
NOTA ICP-OES Analiza mikroelementów w mleku techniką ICP-OES
- icp-oes
Analiza mikroelementów w sokach owocowych techniką ICP-OES
NOTA ICP-OES Analiza mikroelementów w sokach owocowych techniką ICP-OES
- gc-ms
- gc
- headspace
Analiza aromatu kawy techniką GC-MS
NOTA GC-MS Analiza aromatu kawy techniką GC-MS
- tmadma
- techniki-sprzezone
- ftir
- uplc
- icp-ms
- tga
- headspace
- hplc
- dsc
- sta6000-8000
- asa
- specjacja
- icp-oes
- lc-ms-ms
- gc-ms
- uv-vis
- gc
Testowanie żywności - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Testowanie żywności – kompendium not aplikacyjnych
- uv-vis
Oznaczanie HMF w miodzie techniką UV-VIS
NOTA UV-VIS Oznaczanie HMF w miodzie techniką UV-VIS
- uplc
- hplc
Analiza izoflawonów w produktach sojowych techniką HPLC
NOTA UV-VIS Analiza izoflawonów w produktach sojowych techniką HPLC
- icp-ms
- specjacja
Specjacja arsenu w mące ryżowej stosowanej jako wypełniacz w suplementach diety techniką HPLC / ICP-MS
NOTA ICP-MS HPLC Specjacja Oznaczanie arsenu w mące ryżowej stosowanej jako wypełniacz w suplementach diety techniką specjacji ICP-MS
- hplc
- uplc
Analiza zawartości cukru w miodzie techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza zawartości cukru w miodzie techniką HPLC
- hplc
- uplc
Analiza laktozy w mleku i serach techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza laktozy w mleku i serach techniką HPLC
- hplc
- uplc
Analiza kurkumy techniką HPLC z użyciem kolumny Quasar SPP
NOTA HPLC Analiza kurkumy techniką HPLC z użyciem kolumny Quasar SPP
- uplc
- hplc
Analiza kapsaicyny i dihydrokapsaicyny w papryczkach chili techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza kapsaicyny i dihydrokapsaicyny w papryczkach chili techniką HPLC
- ftir
Wykrywanie fałszerstw oleju awokado techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw oleju awokado techniką FT-NIR
- ftir
Wykrywanie fałszerstw miodu techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw miodu techniką FT-NIR
- ftir
Wykrywanie fałszerstw miodu Manuka techniką FTIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw miodu Manuka techniką FTIR
- ftir
Oznaczanie PV i AV w oleju palmowym techniką FT-NIR
NOTA FTIR Oznaczanie PV i AV w oleju palmowym techniką FT-NIR
- asa
Oznaczanie ołowiu i kadmu w żywności techniką GFAAS
NOTA ASA Oznaczanie ołowiu i kadmu w żywności techniką GFAAS
- asa
Analiza mikroelementów we wzbogacanych płatkach śniadaniowych techniką FAAS
NOTA ASA Analiza mikroelementów we wzbogacanych płatkach śniadaniowych techniką FAAS
- asa
Analiza mikroelementów w świerzych i suszonych owocach techniką FAAS
NOTA ASA Analiza mikroelementów w świerzych i suszonych owocach techniką FAAS
- icp-ms
- asa
Żywność dla dzieci - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Żywność dla dzieci – kompendium not aplikacyjnych
- tga
- ftir
- dsc
Wyroby cukiernicze i czekolada - Kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Wyroby cukiernicze i czekolada – Kompendium not aplikacyjnych
- ftir
- uplc
- uv-vis
- gc-ms
- gc
- hplc
- tmadma
Składniki żywności i dodatki - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Składniki żywności i dodatki – kompendium not aplikacyjnych
- uplc
- uv-vis
- gc
- hplc
Oliwa z oliwek - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Oliwa z oliwek – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- headspace
- ftir
- uplc
- dsc
- gc
- gc-ms
- hplc
- icp-ms
Analiza żywności i odżywek - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Analiza żywności i odżywek – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- headspace
- gc
- gc-ms
- icp-oes
- icp-ms
Piwo, ziarna, wino - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL – Piwo, ziarna, wino – kompendium not aplikacyjnych
- uplc
- hplc
Analiza aflatoksyn w żywności dla zwierząt techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza aflatoksyn w żywności dla zwierząt techniką HPLC
- gc-ms
Wykrywanie fałszerstw alkoholi w terenie techniką GC-MS
NOTA GC-MS Wykrywanie fałszerstw alkoholi w terenie techniką GC-MS
- ftir
Weryfikacja autentyczności syropu klonowego techniką FTIR
NOTA FTIR Weryfikacja autentyczności syropu klonowego techniką FTIR
- ftir
Ocena stopnia zafałszowania przypraw techniką FT-NIR
NOTA FTIR Ocena stopnia zafałszowania przypraw techniką FT-NIR
- gc-ms
- gc
Szybka i dokładna analiza terpen w próbkach konopi techniką GC-MS
NOTA GC-MS Szybka i dokładna analiza terpen w próbkach konopi techniką GC-MS
- icp-ms
Oznaczanie metali ciężkich w konopiach techniką ICP-MS
NOTA ICP-MS Oznaczanie metali ciężkich w konopiach techniką ICP-MS
- uplc
- hplc
Monitorowanie obecności kanabinoidów w żywności techniką HPLC
NOTA HPLC Monitorowanie obecności kanabinoidów w żywności
- uplc
- hplc
Analiza kanabinoidów w suszu z konopii techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza kanabinoidów w suszu z konopii
- uplc
- hplc
Analiza kanabinoidów w konopiach techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza kanabinoidów w konopiach techniką HPLC
- ftir
NOTA Oznaczanie parametrów jakościowych oleju palmowego za pomocą NIR i analizy wielozmiennowej
NOTA Oznaczanie parametrów jakościowych oleju palmowego za pomocą NIR i analizy wielozmiennowej
- gc
- headspace
Badanie zawartości etanolu w sfermentowanej żywności i napojach
Badanie zawartości etanolu w sfermentowanej żywności i napojach
- gc
Szybka i dokładna analiza estrów metylowych kwasów tłuszczowych (FAME) w olejach jadalnych i produktach spożywczych w celu określenia jakości i autentyczności produktu
Szybka i dokładna analiza estrów metylowych kwasów tłuszczowych (FAME) w olejach jadalnych i produktach spożywczych w celu określenia jakości i autentyczności produktu
- icp-ms
- specjacja
- icp-oes
- asa
- sc-icp-ms
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
- uv-vis
Oznaczanie zawartości podchlorynu sodu w środkach dezynfekujących
Oznaczanie zawartości podchlorynu sodu w środkach dezynfekujących
- asa
Analiz miedzi, żelaza i manganu w winie za pomocą spektrometru AA
Analiz miedzi, żelaza i manganu w winie za pomocą spektrometru AA
- asa
Analiza po szybkiej mineralizacji ołowiu i kadmu w ryżu za pomocą GFAAS z korekcją tła wykorzystującą efekt Zeeman’a o równoległych liniach sił pola magnetycznego
Analiza po szybkiej mineralizacji ołowiu i kadmu w ryżu za pomocą GFAAS
- ftir
Porównanie techniki NIRM i RSM FT-NIR w analizie surowców farmaceutycznych
Porównanie techniki NIRM i RSM FT-NIR w analizie surowców farmaceutycznych
- ftir
Wykrywanie zafałszowań mąki z komosy ryżowej z FT-NIR
Wykrywanie zafałszowań mąki z komosy ryżowej z FT-NIR
- icp-oes
Analiza soli kuchennej za pomocą spektrometru ICP-OES
Analiza soli kuchennej za pomocą spektrometru ICP-OES
- icp-oes
Wczesne wykrywanie chlorków w prekursorach 3-MCPD w oleju palmowym za pomocą analizy chlorków w olejach jadalnych techniką ICP-OES
Wczesne wykrywanie chlorków w prekursorach 3-MCPD w oleju palmowym za pomocą analizy chlorków w olejach jadalnych techniką ICP-OES
- asa
Oznaczanie ołowiu w produktach mlecznych techniką GFAAS
Oznaczanie ołowiu w produktach mlecznych techniką GFAAS
- obrazowanie-ir
Analiza wielowarstwowych laminatów polimerowych mikroskopią FTIR
Analiza wielowarstwowych laminatów polimerowych mikroskopią FTIR
- asa
Oznaczanie pierwiastków śladowych, toksycznych i kluczowych w żywności techniką GFAAS
Oznaczanie pierwiastków śladowych, toksycznych i kluczowych w żywności techniką GFAAS
- asa
- icp-ms
- uplc
- gc-ms
- gc
- hplc
- ftir
Produkty mleczarskie - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Produkty mleczarskie – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- dsc
- lc-ms-ms
- icp-oes
- uv-vis
- icp-ms
- uplc
- gc-ms
- uv-vis-nir
- gc
- ftir
Kompedium not aplikacyjnych - Owoce i warzywa
NOTA ALL Owoce i warzywa – kompendium not aplikacyjnych
- uv-vis
- uplc
- gc-ms
- gc
- ftir
- hplc
- asa
- dsc
Oleje jadalne - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Oleje jadalne – kompendium not aplikacyjnych
- lc-ms-ms
Określanie metabolitów nitrofuranu w owocach morza techniką LC/MS/MS
NOTA LCMSMS Określanie metabolitów nitrofuranu w owocach morza
- icp-ms
Analiza składu pierwiastkowego materiału roślinnego stosowanego w produkcji żywności
NOTA ICP-MS Analiza składu pierwiastkowego materiału roślinnego techniką ICP-MS
- uplc
- hplc
Analiza polifenoli w szafranie techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza polifenoli w szafranie techniką HPLC
- uplc
- hplc
Analiza antyoksydantów fenolowych w oleju jadalnym techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza antyoksydantów fenolowych w oleju jadalnym techniką HPLC
- gc
- gc-ms
Oznaczanie WWA w mięsie wędzonym techniką GCMS
NOTA GCMS Oznaczanie WWA w mięsie wędzonym techniką GCMS
- gc
- gc-ms
Analiza pozostałości pestycydów techniką GCMS
NOTA GCMS Analiza pozostałości pestycydów techniką GCMS
- ftir
Wykrywanie zafałszowań i pomiar istotnych parametrów kakao techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie zafałszowań i pomiar istotnych parametrów kakao techniką FT-NIR
- ftir
Wykrywanie fałszerstw w ziołach i przyprawach techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw w ziołach i przyprawach techniką FT-NIR
- asa
Oznaczanie zawartości metali w przyprawach techniką FAAS
NOTA ASA Oznaczanie zawartości metali w przyprawach techniką FAAS
- asa
Oznaczanie rtęci i kadmu w produktach spożywczych techniką GFAAS
NOTA ASA Oznaczanie rtęci i kadmu wproduktach spożywczych techniką GFAAS
- uplc
- ftir
- hplc
- asa
Przyprawy - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Przyprawy – kompendium not aplikacyjnych
- gc-ms
- icp-ms
- asa
- dsc
Kompendium not aplikacyjnych - Mięso, ryby i owoce morza
NOTA ALL Mięso, ryby i owoce morza – kompendium not aplikacyjnych
- icp-ms
- asa
Analiza produktów spożywczych dla dzieci pod kątem obecności metali
NOTA ALL Analiza produktów spozywczych dla dzieci pod kątem obecności metali
- icp-ms
- icp-oes
- asa
Bezpieczeństwo i jakość żywności – przewodnik analityczny
NOTA ALL Analiza jakości i bezpieczeństwa żwyności w laboratorium – przewodnik po technikach
- specjacja
- hplc
- icp-ms
- uplc
Analiza specjacyjna arsenu w soku jabłkowym techniką ICP-MS
NOTA NexSAR Specjacja As w soku jabłkowym EN
- gc-ms
- gc
- headspace
Analiza aromatu kawy techniką GC-MS
NOTA GC-MS Analiza aromatu kawy techniką GC-MS
- tmadma
- techniki-sprzezone
- ftir
- uplc
- icp-ms
- tga
- headspace
- hplc
- dsc
- sta6000-8000
- asa
- specjacja
- icp-oes
- lc-ms-ms
- gc-ms
- uv-vis
- gc
Testowanie żywności - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Testowanie żywności – kompendium not aplikacyjnych
- uv-vis
Oznaczanie HMF w miodzie techniką UV-VIS
NOTA UV-VIS Oznaczanie HMF w miodzie techniką UV-VIS
- uplc
- hplc
Analiza izoflawonów w produktach sojowych techniką HPLC
NOTA UV-VIS Analiza izoflawonów w produktach sojowych techniką HPLC
- icp-ms
- specjacja
Specjacja arsenu w mące ryżowej stosowanej jako wypełniacz w suplementach diety techniką HPLC / ICP-MS
NOTA ICP-MS HPLC Specjacja Oznaczanie arsenu w mące ryżowej stosowanej jako wypełniacz w suplementach diety techniką specjacji ICP-MS
- hplc
- uplc
Analiza zawartości cukru w miodzie techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza zawartości cukru w miodzie techniką HPLC
- hplc
- uplc
Analiza laktozy w mleku i serach techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza laktozy w mleku i serach techniką HPLC
- hplc
- uplc
Analiza kurkumy techniką HPLC z użyciem kolumny Quasar SPP
NOTA HPLC Analiza kurkumy techniką HPLC z użyciem kolumny Quasar SPP
- uplc
- hplc
Analiza kapsaicyny i dihydrokapsaicyny w papryczkach chili techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza kapsaicyny i dihydrokapsaicyny w papryczkach chili techniką HPLC
- ftir
Wykrywanie fałszerstw oleju awokado techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw oleju awokado techniką FT-NIR
- ftir
Wykrywanie fałszerstw miodu techniką FT-NIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw miodu techniką FT-NIR
- ftir
Wykrywanie fałszerstw miodu Manuka techniką FTIR
NOTA FTIR Wykrywanie fałszerstw miodu Manuka techniką FTIR
- ftir
Weryfikacja procesu palenia kawy techniką FT-NIR
NOTA FTIR Weryfikacja procesu palenia kawy techniką FT-NIR
- asa
Oznaczanie ołowiu i kadmu w żywności techniką GFAAS
NOTA ASA Oznaczanie ołowiu i kadmu w żywności techniką GFAAS
- asa
Analiza mikroelementów we wzbogacanych płatkach śniadaniowych techniką FAAS
NOTA ASA Analiza mikroelementów we wzbogacanych płatkach śniadaniowych techniką FAAS
- asa
Analiza mikroelementów w świerzych i suszonych owocach techniką FAAS
NOTA ASA Analiza mikroelementów w świerzych i suszonych owocach techniką FAAS
- icp-ms
- asa
Żywność dla dzieci - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Żywność dla dzieci – kompendium not aplikacyjnych
- tga
- ftir
- dsc
Wyroby cukiernicze i czekolada - Kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Wyroby cukiernicze i czekolada – Kompendium not aplikacyjnych
- ftir
- uplc
- uv-vis
- gc-ms
- gc
- hplc
- tmadma
Składniki żywności i dodatki - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Składniki żywności i dodatki – kompendium not aplikacyjnych
- uplc
- uv-vis
- gc
- hplc
Oliwa z oliwek - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Oliwa z oliwek – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- headspace
- ftir
- uplc
- dsc
- gc
- gc-ms
- hplc
- icp-ms
Analiza żywności i odżywek - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Analiza żywności i odżywek – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- headspace
- gc
- gc-ms
- icp-oes
- icp-ms
Piwo, ziarna, wino - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL – Piwo, ziarna, wino – kompendium not aplikacyjnych
- uplc
- hplc
Analiza aflatoksyn w żywności dla zwierząt techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza aflatoksyn w żywności dla zwierząt techniką HPLC
- gc-ms
Wykrywanie fałszerstw alkoholi w terenie techniką GC-MS
NOTA GC-MS Wykrywanie fałszerstw alkoholi w terenie techniką GC-MS
- ftir
Weryfikacja autentyczności syropu klonowego techniką FTIR
NOTA FTIR Weryfikacja autentyczności syropu klonowego techniką FTIR
- ftir
Ocena stopnia zafałszowania przypraw techniką FT-NIR
NOTA FTIR Ocena stopnia zafałszowania przypraw techniką FT-NIR
- ftir
Oznaczanie całkowitej zawartości THC I CBD w kwiatach konopi indyjskich za pomocą spektroskopii w bliskiej podczerwieni z transformatą Fouriera
NOTA Oznaczanie całkowitej zawartości THC I CBD w kwiatach konopi indyjskich za pomocą spektroskopii w bliskiej podczerwieni z transformatą Fouriera
- icp-ms
- specjacja
- icp-oes
- asa
- sc-icp-ms
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
- icp-oes
Analiza metali ciężkich w mące z manioku zgodnie z metodą U.S. FDA EAM 4.7
Analiza metali ciężkich w mące z manioku zgodnie z metodą U.S. FDA EAM 4.7
- gc
- icp-oes
- radiometria
- lc-ms-ms
- tga
- icp-ms
- gc-ms
Kompendium technik analitycznych stosowanych w analizie gleb
Kompendium technik analitycznych stosowanych w analizie gleb
- icp-oes
Analiza pierwiastków śladowych w nawozie sztucznym za pomocą ICP-OES
Analiza pierwiastków śladowych w nawozie sztucznym za pomocą ICP-OES
- icp-oes
Analiza produktów rafinacji oleju palmowego za pomocą Avio 220 Max ICP-OES
Analiza produktów rafinacji oleju palmowego za pomocą Avio 220 Max ICP-OES
Analiza składników odżywczych w paszach zgodnie z EN15621 techniką ICP-OES
Analiza składników odżywczych w paszach zgodnie z EN15621 techniką ICP-OES
- chns-o
Analiza elementarna próbek gleby - wyznaczanie stosunku CN
Analiza elementarna próbek gleby – wyznaczanie stosunku CN
- asa
- icp-ms
- uplc
- gc-ms
- gc
- hplc
- ftir
Produkty mleczarskie - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Produkty mleczarskie – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- dsc
- lc-ms-ms
- icp-oes
- uv-vis
- icp-ms
- uplc
- gc-ms
- uv-vis-nir
- gc
- ftir
Kompedium not aplikacyjnych - Owoce i warzywa
NOTA ALL Owoce i warzywa – kompendium not aplikacyjnych
- uv-vis
- uplc
- gc-ms
- gc
- ftir
- hplc
- asa
- dsc
Oleje jadalne - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Oleje jadalne – kompendium not aplikacyjnych
- icp-ms
Analiza składu pierwiastkowego materiału roślinnego stosowanego w produkcji żywności
NOTA ICP-MS Analiza składu pierwiastkowego materiału roślinnego techniką ICP-MS
- gc
- gc-ms
Analiza pozostałości pestycydów techniką GCMS
NOTA GCMS Analiza pozostałości pestycydów techniką GCMS
- ftir
Optymalizacja hodowli konopii techniką FTIR
NOTA FTIR Optymalizacja hodowli konopii
- uplc
- ftir
- hplc
- asa
Przyprawy - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Przyprawy – kompendium not aplikacyjnych
- asa
Analiza mikroelementów w świerzych i suszonych owocach techniką FAAS
NOTA ASA Analiza mikroelementów w świerzych i suszonych owocach techniką FAAS
- ftir
- uplc
- uv-vis
- gc-ms
- gc
- hplc
- tmadma
Składniki żywności i dodatki - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Składniki żywności i dodatki – kompendium not aplikacyjnych
- uplc
- uv-vis
- gc
- hplc
Oliwa z oliwek - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Oliwa z oliwek – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- headspace
- ftir
- uplc
- dsc
- gc
- gc-ms
- hplc
- icp-ms
Analiza żywności i odżywek - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Analiza żywności i odżywek – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- headspace
- gc
- gc-ms
- icp-oes
- icp-ms
Piwo, ziarna, wino - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL – Piwo, ziarna, wino – kompendium not aplikacyjnych
- uplc
- hplc
Analiza aflatoksyn w żywności dla zwierząt techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza aflatoksyn w żywności dla zwierząt techniką HPLC
- icp-ms
- specjacja
- icp-oes
- asa
- sc-icp-ms
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
- asa
Analiz miedzi, żelaza i manganu w winie za pomocą spektrometru AA
Analiz miedzi, żelaza i manganu w winie za pomocą spektrometru AA
- icp-ms
Analiza pierwiastków w winie za pomocą ICP-MS metodą TotalQuant
Analiza pierwiastków w winie za pomocą ICP-MS metodą TotalQuant
- icp-oes
Oznaczanie As i Se w wodzie pitnej metodą ICP-OES z systemem ciągłej generacji wodorków z wykorzystaniem wspólnej procedury wstępnej redukcji
Oznaczanie As i Se w wodzie pitnej metodą ICP-OES z systemem ciągłej generacji wodorków z wykorzystaniem wspólnej procedury wstępnej redukcji
- icp-oes
Jednoczesna analiza pierwiastków tworzących i nie tworzących wodorki w wodzie pitnej za pomocą Avio 550 Max ICP-OES z przystawką HydraMist
Jednoczesna analiza pierwiastków tworzących i nie tworzących wodorki w wodzie pitnej za pomocą Avio 550 Max ICP-OES z przystawką HydraMist
- icp-oes
Oznaczanie pierwiastków śladowych w wodzie pitnej spektrometrem ICP-OES
Oznaczanie pierwiastków śladowych w wodzie pitnej spektrometrem ICP-OES
- icp-oes
Analiza wód powierzchniowych i butelkowanych za pomocą ICP-OES
Analiza wód powierzchniowych i butelkowanych za pomocą ICP-OES
- sc-icp-ms
- icp-ms
Kompendium not aplikacyjnych techniki Single Particle ICP-MS
Kompendium not aplikacyjnych techniki Single Particle ICP-MS
- asa
Analiza Cu, Fe i Mn w winie techniką płomieniową AAS z systemem FAST
Analiza Cu, Fe i Mn w winie techniką płomieniową AAS z systemem FAST
- asa
Analiza As, Se i Hg w wodzie za pomocą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z techniką HG/CV
Analiza As, Se i Hg w wodzie za pomocą absorpcyjnej spektrometrii atomowej z techniką HG/CV
- asa
Analiza metali śladowych i ciężkich w wodzie pitnej techniką płomieniową i w piecu grafitowym
Analiza metali śladowych i ciężkich w wodzie pitnej techniką płomieniową i w piecu grafitowym
- asa
Analiza metali śladowych w wodzie techniką GFAAS
Analiza metali śladowych w wodzie techniką GFAAS
- asa
Analiza głównych pierwiastków w wodzie pitnej za pomocą płomieniowej AAS i systemu FAST
Analiza głównych pierwiastków w wodzie pitnej za pomocą płomieniowej AAS i systemu FAST
- icp-ms
Analiza ultraczystej wody spektrometrem ICP-MS NexION 5000
Analiza ultraczystej wody spektrometrem ICP-MS NexION 5000
- obrazowanie-ir
- ftir
Analiza mikroplastiku w wodzie butelkowanej techniką obrazowania w podczerwieni
NOTA FTIR Obrazowanie IR Analysis_of_Microplastics_in_Bottled_Water
- uplc
- hplc
Analiza jakościowa i ilościowa kwasów alfa w chmielu i piwie techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza jakościowa i ilościowa kwasów alfa w chmielu i piwie
- uv-vis
Oznaczanie cukru jako glukozy w napojach techniką UV-VIS
NOTA UV-VIS Oznaczanie cukru jako glukozy w napojach techniką UV-VIS
- uv-vis
Analiza wina techniką spektroskopii UV-VIS
NOTA UV-VIS Analiza wina techniką spektroskopii UV-VIS
- specjacja
- hplc
- icp-ms
- uplc
Analiza specjacyjna arsenu w soku jabłkowym techniką ICP-MS
NOTA NexSAR Specjacja As w soku jabłkowym EN
- icp-oes
Analiza mikroelementów w mleku techniką ICP-OES
NOTA ICP-OES Analiza mikroelementów w mleku techniką ICP-OES
- icp-oes
Analiza mikroelementów w sokach owocowych techniką ICP-OES
NOTA ICP-OES Analiza mikroelementów w sokach owocowych techniką ICP-OES
- icp-ms
Analiza wody pitnej spektrometrem ICP-MS NexION 1000
NOTA ICP-MS NexION 1000 ICP-MS Drinking Water
- icp-ms
Wydajny system analizy wody pitnej zgodnie z US EPA 200.8 techniką ICP-MS
NOTA ICP-MS NexION 300D U.S. EPA 200.8 Drinking WaterNexION ICP-MS+HTS
- icp-ms
Analiza wody pitnej zgodnie z US EPA 200.8 techniką ICP-MS
NOTA ICP-MS NexION 300D U.S. EPA 200.8 Drinking Water
- hplc
- icp-ms
- uplc
- specjacja
Analiza specjacyjna chromu w wodzie pitnej techniką ICP-MS
NOTA ICP-MS HPLC Specjacja Oznaczanie chromu w wodzie pitnej techniką ICP-MS
- hplc
- icp-ms
- uplc
- specjacja
Analiza specjacyjna chromu w soku jabłkowym techniką ICP-MS
NOTA ICP-MS HPLC Specjacja – Analiza specjacyjna chromu w soku jabłkowym
- uplc
- hplc
Oznaczanie kwasów alfa w chmielu i piwie techniką HPLC
NOTA HPLC Oznaczanie kwasów alfa w chmielu i piwie techniką HPLC
- uplc
- hplc
Jakościowa i ilościowa analiza glikozydów stwiolowych w napojach witaminizowanych techniką HPLC
NOTA HPLC Jakościowa i ilościowa analiza glikozydów stwiolowych w napojach witaminizowanych techniką HPLC
- uplc
- hplc
Analiza kwasów organicznych w sokach owocowych techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza kwasów organicznych w sokach owocowych techniką HPLC
- uplc
- hplc
Analiza kwasów mlekowego i octowego w piwie techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza kwasów mlekowego i octowego w piwie techniką HPLC
- gc-ms
- gc
- headspace
Analiza aromatu kawy techniką GC-MS
NOTA GC-MS Analiza aromatu kawy techniką GC-MS
- lc-ms-ms
- gc-ms
- uv-vis
- gc
- ftir
- uplc
- icp-ms
- headspace
- hplc
- obrazowanie-ir
Kompletne rozwiązania do analizy wody pitnej - broszura interaktywna
NOTA GC GC-MS HeadSpace ICP-MS HPLC UPLC, LC_MS-MS UV-VIS FTIR Obrazowanie IR Drinking water brochure
- fluorescencja
Oznaczanie chininy w toniku techniką spektroskopii fluorescencyjnej
NOTA Fluorescencja Oznaczanie chininy w toniku techniką spektroskopii fluorescencyjnej
- fluorescencja
Analiza fenoli w whisky techniką spektroskopii fluorescencyjnej
NOTA FL Analiza fenoli w whiski techniką spektroskopii fluorescencyjnej
- asa
Oznaczanie talu w wodzie pitnej techniką GFAAS
NOTA ASA Oznaczanie talu w wodzie pitnej techniką GFAAS
- asa
Analiza soli mineralnych w wodzie pitnej techniką FAAS
NOTA ASA Minerals in Drinking Water by Flame AA
- asa
Analiza zawartości metali w winie techniką FAAS
NOTA ASA Analiza zawartości metali w winie techniką FAAS
- asa
Analiza pierwiastkowa piwa techniką FAAS
NOTA ASA Analiza pierwiastkowa piwa techniką FAAS
- asa
Analiza mikroelementów w sokach owocowych techniką FAAS
NOTA ASA Analiza mikroelementów w sokach owocowych techniką FAAS
- asa
Analiza mikroelementów w mleku techniką FAAS
NOTA ASA Analiza mikroelementów w mleku techniką FAAS
- tmadma
- techniki-sprzezone
- ftir
- uplc
- icp-ms
- tga
- headspace
- hplc
- dsc
- sta6000-8000
- asa
- specjacja
- icp-oes
- lc-ms-ms
- gc-ms
- uv-vis
- gc
Testowanie żywności - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Testowanie żywności – kompendium not aplikacyjnych
- techniki-sprzezone
- ftir
- uplc
- icp-ms
- tga
- headspace
- hplc
- asa
- specjacja
- icp-oes
- gc-ms
- uv-vis
- gc
- tmadma
Napoje - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Napoje – kompendium not aplikacyjnych
- hplc
- uplc
Analiza laktozy w mleku i serach techniką HPLC
NOTA HPLC Analiza laktozy w mleku i serach techniką HPLC
- ftir
Weryfikacja procesu palenia kawy techniką FT-NIR
NOTA FTIR Weryfikacja procesu palenia kawy techniką FT-NIR
- asa
- headspace
- ftir
- uplc
- dsc
- gc
- gc-ms
- hplc
- icp-ms
Analiza żywności i odżywek - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL Analiza żywności i odżywek – kompendium not aplikacyjnych
- asa
- headspace
- gc
- gc-ms
- icp-oes
- icp-ms
Piwo, ziarna, wino - kompendium not aplikacyjnych
NOTA ALL – Piwo, ziarna, wino – kompendium not aplikacyjnych
- sc-icp-ms
- icp-ms
Szybka analiza nanocząstek w wodzie pitnej techniką Single Particle ICP-MS
NOTA SP-ICP-MS Szybka analiza nanocząstek w wodzie pitnej techniką SP-ICP-MS
- sc-icp-ms
- icp-ms
Analiza nanocząstek CeO2+ZnO w procesie uzdatniania wody techniką Single Particle ICP-MS
NOTA SP-ICP-MS CeO2+ZnO NPs in Drinking Water Treatments
- gc-ms
Wykrywanie fałszerstw alkoholi w terenie techniką GC-MS
NOTA GC-MS Wykrywanie fałszerstw alkoholi w terenie techniką GC-MS
- icp-ms
- specjacja
- icp-oes
- asa
- sc-icp-ms
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
Przewodnik po systemach spektrometrii atomowej
- obrazowanie-ir
Analiza wielowarstwowych laminatów polimerowych mikroskopią FTIR
Analiza wielowarstwowych laminatów polimerowych mikroskopią FTIR
- ftir
- obrazowanie-ir
Badanie wielowarstwowych laminatów za pomocą mikroskopu obrazowego FTIR Spotlight 400
Badanie wielowarstwowych laminatów za pomocą mikroskopu obrazowego FTIR Spotlight 400
- gc
- headspace
Szybka analiza pozostałości tlenku etylenu (EO) w opakowaniach leków techniką HS-GC
NOTA GC Turbomatrix – Szybka analiza pozostałości tlenku etylenu (EO) w opakowaniach leków techniką HS-GC
- gc
- uplc
- gc-ms
- headspace
- dsc
Kompendium not aplikacyjnych -opakowania żywności
NOTA ALL Opakowania żywności – kompendium not aplikacyjnych