Cena netto | Cena brutto | |
---|---|---|
Cena szkolenia od pierwszej osoby: | 810 zł(netto) | 996.30 zł(brutto) |
Cena szkolenia od drugiej i kolejnej osoby: | 630 zł(netto) | 774.90 zł(brutto) |
Pro-Environment Polska Sp. z o.o. serdecznie zaprasza na szkolenie online „Recepturowanie wyrobów spożywczych”.
Nowy produkt potrafi być żyłą złota – albo fatalną porażką. Prawda ta obowiązuje w każdej branży, jednakże na rynku spożywczym, gdzie „innowacja goni innowację”, a w ciągu roku potrafimy mieć kilka nowych trendów konsumenckich – stworzenie wydajnego schematu generowania nowych produktów wydaje się być niezbędne. Szkolenie to ma na celu pokazanie podejść do tworzenia nowych wyrobów oraz narzędzi – i wiedzy – które pomogą producentom spożywczym skutecznie tworzyć i wprowadzać na rynek nowe wyroby.
Producentów spożywczych, pracowników działów R&D oraz marketingu w branży spożywczej.
Materiały dydaktyczne w formie elektronicznej, udostępnione w postaci linku dostępowego do prezentacji.
- Statystyki rynkowe – konsumpcja, typy żywności, stosowane opakowania
- Konsumenckie i medyczne funkcje żywności
- „Baza” wyrobu
- Składniki dopuszczalne i niedopuszczalne w żywności
- Funkcje składników żywności
- Sposoby badania opakowań, dopuszczalne typy opakowań
- Dodatki funkcjonalne a deklaracje producenta
- Zafałszowania surowców
- Jak zbudować produkt o konkretnych funkcjach?
- Nowy produkt – i badanie rynku
Metodyka szkolenia:
Szkolenie wykładowe, połączone z sesją Q&A i omówieniem problemów z zakładów Słuchaczy.
Dr Bartłomiej Koźniewski
Specjalista ds. Aplikacji MatChar
Bartłomiej jest Ekspertem ds. Aplikacji MatChar, wzmocnił naukowe zaplecze i wiedzę ekspercką Pro-Environment w roku 2020.
Wykształcenie odebrał na Politechnice Łódzkiej, gdzie uzyskał tytuł doktora inżyniera biotechnologii. Dodatkowo, w swojej wędrówce edukacyjnej dotknął też studiów na biologii i chemii. Zdobył doświadczenie na produkcji w firmach spożywczych i z branży ochrony środowiska oraz w laboratoriach analitycznych i badawczo-rozwojowych.
Bartłomiej sam siebie określa mianem „człowieka od zadań dziwnych” Wyjątkową miłością darzy analitykę spektroskopową, nieobce są mu metody chromatograficzne, jak też aspekty syntezy organicznej i otrzymywania nowych substancji. Jego wybraną bronią jest FTIR – zarówno w badaniu substancji czystych, jak i złożonych układów. Czy chodzi o określanie tożsamości surowców i mieszanin, badanie obecności zafałszowań, czy określanie parametrów żywności – on zawsze znajdzie rozwiązanie.
Prywatnie – zapalony rekonstruktor historyczny i alchemik pokazowy, od siedmiu lat jeżdżący po Polsce z projektem „Ars Alchemia”, oraz zapalony czytelnik wszystkiego, co wpadnie mu w ręce.